top of page

cinte wittoek

autonome vormgeving

__9_0156_edited.jpg

Gentbrugse Meersen/ Gent/ dec '20

Kanaal van Brussel/ Brussel/ april '21

My Story
De dualiteit tussen Gent en Brussel, tussen fragiel en brut, tussen textielontwerp en industrieel product ontwerp. Het creëert beweging en spanning in mijn ontwerpen en het presenteert mij als persoon. Het is een gegeven dat mij inspireert en dat ik kan vertalen in diverse ontwerpen. Het houdt mijn creativiteit draaiende en het laat mij leven. 

'De dualiteit in ons leven laat ons leven, ervaren, laat ons bewust zijn van alle aspecten die het leven te bieden heeft.'
yourlifeyourenergy.nl

2 jaar geleden verhuisde ik naar Brussel. De nieuwe omgeving leidde tot nieuwe inzichten en een drang naar ontwerpen. Ik werkte twee projecten uit waarbij ik vertrok van de stad. Zeil 3, de omgeving in relatie met het ontwerp van de tassen. 000, de stad als inspiratiebron voor een nieuwe manier van kleding dragen.  

Yin en Yang 
Begrippen die verwijzen naar twee tegengestelde principes of krachten waarvan alle aspecten van het leven en het universum doordrongen zijn.

Het yin-yangsymbool is de Oud-Chinese voorstelling van de kosmische dualiteit, waarbij yin vrouwelijkheid (aarde, koude, het noorden, vochtigheid) symboliseert en yang mannelijkheid (hemel, warmte, het zuiden, droogte). Het zijn echter niet louter tegenstellingen, maar vooral complementaire waarden.  

 

download.png
303798284_428721099342471_251720296216406388_n.jpg

Amulet/ Ontwerp Anais De Keyser

scan BAP waterdicht 2.jpeg

000

000 represents Brussels, my source of inspiration.

As an artist, I am constantly looking for new ideas and inspiration. I am born and raised in the city Ghent (9000). Last year, I had the feeling it was time for something new. 

In Brussels (1000) I have found a new challenge. The diversity and the vibrant life are in contrast to my hometown. The Brussels' versatility led me to a clothing concept which focuses on change and movement. 

At the same time, I wanted to dive deeper in my interest for sustainability and the environement with this bachelor thesis. The combination of these basis aspects led me to a new and sustainable clothing concept.  

 

*A garment with an undefined shape

The user wears this clothing in a creative and unique way. Just a few garments can produce multiple combinations.  

 

* A garment made from waste material

Camp2Camp's tent canvas gives substance to my concept. The light fabrics and strong colors in combination with the ropes and rings make multiple ways of wearing possible. (https://www.camp2camp.be/Home/Campings)(https://www.camp2camp.be/Home/Campings) 

Auto-Ethno-Cover-ISBN-978-94-93246-04-1-300dpi_adobespark.jpg

The auto-ethnographic turn in design/ Louise Schouwenberg& Michael Kaethler

Amulet
Mijn ring zie ik als een houvast in het schommelen tussen 2 tegenpolen. Het nomadische in mijn huidig leven is niet altijd evident. Het gevoel van overal half te zijn is aanwezig. De ring heb ik altijd aan en is een teken van vertrouwdheid. Hij is ontworpen door Anaïs De Keyser, een levensvriendin die gelijktijdig haar weg heeft gevonden in het ontwerpen. Het ontwerp is  brut wat in contrast staat met de elegantie van een ring. De ring rond mijn ringvinger is steeds aanwezig bij mijn eigen creaties. Met mijn handen creëer ik en mijn amulet is daar steeds aanwezig als vertrouwenspunt. 

 

_19_0734.jpg

Ontwerp 1/ 000/ Brussel

21.jpg

Playful map/ Nina Plantefève-Castryck 

Een zoektocht naar de samenwerking van diverse materialen. Waar ontmoet een hard en een zacht materiaal elkaar? Hoe breng je ze in verbinding? Hoe verzoen je tegengestelde? Deze vragen associeer ik met mijn verhaal. Ik laat me inspireren door het werk van Nina en zal het in de loop van mijn proces verder onderzoeken. 

 

The Auto-Ethnographic turn in design vertelt me vrij te staan van commerciële opdrachten. Het getuigt van een oprechtheid, een oprechtheid die ik tracht te betrekken en te creëren in mijn ontwerpproces. De ideeën en de dialogen en het onderbouwen en onderzoeken van ervaringen tracht ik te kunnen vertalen. Net als het onderzoeken van de auto-etnografische kwaliteiten van designobjecten en praktijken. die samengaan met persoonlijke gevoelens, ervaringen, verlangens, angsten en meer. 
 

bottom of page